Escrit NxI pi 3 branques   Benvolguts i benvolgudes,
moltíssimes gràcies per fer cap a aquest acte de Navàs per la Independència.

   Avui som aquí els que sabem que tenim una ocasió històrica per començar units un país nou. És la gran oportunitat per resoldre els problemes nacionals i socials que patim i assegurar-nos un país millor per a tothom. Per aconseguir-ho, hem d’assegurar entre tots que guanya el SÍ a la independència. Per això el 9N necessitem 100.000 voluntaris per anar porta per porta a escoltar tothom com vol que sigui el nostre país. Ara és l'hora d'arribar a totes les cases de Catalunya. Volem fer la mobilització més festiva i participativa de la història.
   Ara és l’hora de la gent. L’oportunitat única de ser els amos del nostre destí col·lectiu. L'oportunitat de construir, tots junts, un nou país d'Europa.
   Ara és l’hora de la democràcia. Ara ens toca decidir, i ho farem de manera radicalment democràtica i pacífica.
   Ara és l’hora de la unitat. Som un poble unit en la diversitat. Hem après a viure plegats des de fa molts anys i hem demostrat que la nostra convivència supera les divisions que ens han volgut crear.
   Ara és l’hora de la generositat. Allargarem la mà a tots els qui encara no creuen en el nostre projecte.
   Ara és l’hora de ser valents. Hem d’actuar amb el seny que ens caracteritza. No ens deixarem atemorir ni ens deixarem enganyar. I tindrem valentia per acarar els reptes més difícils.
   Ara és l’hora de treballar de forma excel·lent. Tenim feina i la farem molt ben feta. Eixamplarem la majoria social a favor del Sí i Sí a tots els racons del país. Explicarem a tanta gent com calgui els nostres arguments a favor d’un Estat independent i ho farem amb una campanya d’arguments i de sentiments, de raons i d’il•lusions, d’idees i de valors.
   Ara és l’hora de votar i de guanyar. Treballarem perquè res ni ningú no ens impedeixi acudir a les urnes. El nostre repte és que el dia 9 de novembre guanyi el Sí-Sí.  Volem ser la majoria més gran possible. Sabem que Només depèn de nosaltres i ho podem fer. Ara és l’hora: fes-te voluntari. Fes història!!
   Amigues i amics, som aquí perquè Navàs estima la democràcia, Navàs vol pertànyer a un país lliure. Navàs té dret a decidir! Caminem ferms fins a la independència i no ens aturarà ningú!
   A continuació procedirem a plantar un arbre que serà el símbol d'aquests dies de lluita, d'aquests dies històrics que estem vivint. A Navàs, gràcies a un plançó del Pi de les Tres Branques, el qual ens ha estat cedit per la ANC de Berga, a la que agraïm el gest, sempre recordarem els moments en què vam forjar el nou país. Gaudim d'aquests dies, fem-nos voluntaris per la independència!!

   Moltes gràcies per la vostra presència, moltes gràcies per la vostra atenció. I recordeu:  hem nascut per guanyar; no tingueu por: no podran res contra un poble unit, alegre i combatiu. Ara és l'hora!! Visca Navàs i visca Catalunya lliure!!!!

   Navàs per la Independència (NxI)
   Dilluns 22set14