dilluns, 16 d’abril del 2012

Un cor de Catalunya independentista

El que fins a dia d'avui es considerava el cor de Catalunya, amb el permís de Pinós del Solsonès, ha esdevingut el cor independentista. Així ho han volgut el mig miler de persones que aquest matí de diumenge s'ha enfilat al Pic del Collbaix per hissar una estelada signada per bagencs vinguts de Manresa, Sant Joan de Vilatorrada, Fonollosa, Fals o Sant Vicenç de Castellet.
L'acte que volia representar els diferents camins de la independència -tothom grimpant per un camí diferent per arribar a la mateixa fita- la constitució de diverses assemblees locals de l’Assemblea Nacional Catalana.
Arribats al Collbaix, turó graciós que presideix Pla de Bages escortat per la serra de Montserrat, els 'highlands' del Lluçanès i els cims enfarinats del Pirineu, els Tirallongues de Manresa han aixecat un pilar per acompanyar una hissada simbòlica.
Penjada l'estelada, cap parlament, només converses -fins i tot en castellà- d'una voluntat popular que dia rere dia sembla agafar més volada. Com comentava un dels guies "ja em direu què fan un diumenge al matí el metge del CAP  de Sant Joan, un argentí casteller, el mecànic del polígon i el jubilat de  la Pirelli fent la cabra per enfilar una estelada?". Potser somien. De moment a l'emblemàtic cor de Catalunya ja voleia una estelada.