dimarts, 24 de juliol del 2012

L’ANC exposa a partits, entitats i sindicats la voluntat d’assolir una Diada unitària



L’ANC exposa a partits, entitats i sindicats la voluntat d’assolir una Diada unitària

· La trobada conjunta va servir per explicar els detalls de la jornada i per crear sinèrgies l’11 de setembre

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) pretén culminar la Marxa cap a la Independència amb una gran concentració i manifestació l’onze de setembre que suposi un punt de no retorn en el camí cap a la independència de Catalunya. Per tal d’assolir aquesta fita, l’ANC vol aglutinar tots els sectors polítics i socials del país per avançar units i ha iniciat una ronda de contactes amb representants de les entitats més representatives. A més d’aquestes trobades específiques, que es continuaran realitzant, l’Assemblea va celebrar aquest dilluns una trobada conjunta per tal d’avançar els detalls i el treball que l’entitat està realitzant de cara a la Diada.
A la trobada, feta a l’Auditori del CIEMEN, van assistir-hi representants de CDC, ERC, CUP, SI, RCat; l’Associació de Municipis per la Independència (AMI); els sindicats CCOO, UGT, la Intersindical-CSC, USOC; i les entitats Òmnium Cultural, Unió de Pagesos, Sobirania i Progrés, Sobirania i Justícia i la PDD. Altres partits i entitats que havien mostrat la seva voluntat d’assistir-hi s’han excusat finalment per problemes d’agenda. Per part de l’ANC van participar a la trobada la Carme Forcadell, el Ferran Civit, l’Àngels Folch i el Carles Castellanos. Els representants de l’Assemblea han demanat a les entitats col·laboració i ajuda per empènyer en l’èxit de la Manifestació, que arrencarà des de la Plaça de Catalunya sota el lema ‘Catalunya, nou estat d’Europa’.

 

“És més important que mai que anem units”
La Carme Forcadell va destacar que, amb la “situació crítica” que viu el país, “és més important que mai que anem units”. Per la seva banda, el Ferran Civit va expressar els detalls logístics de la manifestació i les accions previstes durant la mateixa, i va expressar la necessitat que totes les organitzacions mobilitzin els seus adherits, afiliats o militants “perquè sinó no ens en sortirem com a poble”. L’Àngels Folch va remarcar el caràcter singular que ha de tenir la Diada: “la novetat no és només que volem que sigui unitària; és que ultrapassarà una simple manifestació”. Folch ha dit que “no volem que l’endemà de l’11 no hagi passat res; pretenem que hi hagi canvis”. Els assistents a la reunió van decidir trobar-se novament a finals d’agost. D’altra banda, l’ANC té prevista una nova reunió la setmana que ve amb d’altres entitats del país.