dissabte, 28 de març del 2015

A 6 mesos del 27S

Ahir, 27 de març, una cinquantena de navassencs i navassenques ens vàrem reunir a la plaça de l'Ajuntament pen iniciar el compte enrere cap al 27S.


Des de Navàs per la Independència es va procedir a la lectura de la Crida de l'ANC, un text unitari que es va llegir a tots el municipis de Catalunya.

Al mateix temps es va desplegar una pancarta al balcó principal de l'Ajuntament que ens indica els mesos que falten pel dia 27S, el dia que votarem per iniciar el veritable procés d'esdevenir el país que volem. Un país millor, més democràtic, més lliure i més just.

L'acte va acabar espontàniament amb el Cant dels segadors dels assistents.


A partir d'ara, cada dia 27 dels mesos que falten pel 27S, ens concentrarem per canviar el número de la pancarta i per anunciar que ens hi anem acostant.

Crida de l’ANC per al 27 de març 2015
Bona nit, amigues i amics de l’Assemblea Nacional Catalana. El 9N més de 2.300.000 persones vàrem fer un acte de sobirania. De voluntat democràtica. De fermesa.
I quin és el país que volem?
Tal i com diem en els nostres documents fundacionals, l'Assemblea Nacional Catalana volem:
-Un país democràtic. Un país amb valors democràtics, de regeneració, transparència, net de corrupció. Un país on la ciutadania sigui la base de la
democràcia i la sobirania.
-Un país lliure. Capaç de decidir. Decidir les seves Estructures d’Estat, que posi en valor la innovació, la proximitat, la millora de les condicions de vida de les persones.
-Un país just. Un país construït amb els valors de la justícia social. On mai més les persones pateixin per poder disposar de feina, d’un habitatge digne o de calefacció a l’hivern. Un país que eradiqui la pobresa i la marginació social.
-Un país inclusiu i il·lusionant. Un país amb persones vingudes del nord, del sud, de terra endins i de mar enllà. Un país on tothom se senti a gust. Un país que compta amb la riquesa de la diversitat. Advoquem una societat participativa i col·laboradora, solidària amb el bé comú.
-I per últim: Un país que suma.
Des de l’Assemblea Nacional Catalana volem constituir la república catalana per aconseguir les més altes cotes de democràcia, llibertat i justícia social. Aquests han estat des dels seus inicis els valors que l’ANC hem defensat perquè cohesionen i fan possible un país agermanat. Un país amb drets. També amb molts deures, els de treballar colze a colze i de nou, d’implicar-nos i participar en el dia a dia, des del poble, barri o ciutat per millorar, avançar, progressar.
El 27S farem el més gran acte democràtic, l’acte de sobirania nacional. Unirem els dits de la mà i votarem per iniciar la veritable feina, la d’esdevenir el país que volem. Un país millor: més democràtic, més lliure i més just. Fem-ho plegats.
Cridem a totes aquelles persones que avui encara no se senten atretes per aquest projecte. Els convidem a exposar, a compartir amb nosaltres els seus dubtes, les seves pors, a trobar-nos i a parlar. Estem segurs que tenim moltes coses per fer plegats, per engrescar-nos.
Guanyar la independència per a Catalunya ens albira la millora per a tots els qui vivim i estimem Catalunya: II·lusionar-nos plegats en la construcció d’un país democràtic, just socialment i plenament lliure.
Abans d’arribar al 27S hi ha altres dates significatives en el calendari. La primera és el 24 d’abril. A un mes just de les eleccions municipals es proposa fer un acte per convertir aquests comicis en la primera volta independentista. El 24 de maig ha de guanyar la independència als ajuntaments. Hem d’aconseguir que la gran majoria de les candidatures
presentades incloguin en el seu programa que estan disposats a iniciar estructures d’estat si arriba el moment. El 24 d’abril al Palau Sant Jordi es farà doncs un acte de crida i suport a aquelles candidatures que es comprometin amb el procés cap a la independència. L’acte està organitzat conjuntament per anc, òmnium i ami.
I un gran 11 de setembre novament. Ja estem dissenyant com ha de ser aquest acte.El donarem a conèixer a l’assemblea general ordinària que enguany se celebra el 12 d’abril a Lleida.

Així doncs, iniciem el camí cap a l'horitzó 27S, on tot comença.
Imagina't una Catalunya lliure. Fem-ho !!
Et mereixes, ens mereixem la independència.