dilluns, 30 de juliol del 2012

Navàs per la independència hi hem anat

Notícia Regió 7

Reunió d´estelades a Crist Rei

Prop de 300 persones en la presentació de la campanya per penjar la bandera al balcó de casa

 09:16  
Reunió d´estelades a Crist Rei
Reunió d´estelades a Crist Rei Mireia Arso
G. A.MANRESA Prop de 300 persones van assistir ahir el migdia a la presentació de la campanya "Penja l'estelada i no la despengis dins a la independència". Organitzada per les assemblees bagenques de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), la iniciativa pretén fer una crida a la ciutadania a penjar al balcó o la finestra de casa seva l'estelada.
Entre els assistents hi havia representants de Convergència Democràtica de Catalunya, Esquerra Republicana de Catalunya, Solidaritat per la independència, Reagrupament i la CUP del Bages, així com representants del teixit associatiu de la comarca. "La ciutadania està molt sensibilitzada", reconeixia Josep Heras, coordinador de Manresa per la Independència, que va avançar que era la primera de diverses accions. Així, després que en el darrer ple de l'Ajuntament de Manresa s'aprovés penjar una estelada al balcó del consistori que no es despenjarà fins a la independència, l'ANC té intenció de penjar-la també en alguns punts de la ciutat. "Encara estem negociant amb l'Ajuntament quins seran", aclaria Heras, que preveu que molt probablement "serà a les entrades i sortides de Manresa".
D'altra banda, en el marc de la Marxa per la Independència, després que la setmana passada es pintés un mural a la carretera de Vic per reivindicar que Catalunya ha de ser un estat d'Europa, ahir es va pintar un segon mural a l'avinguda de les Bases de Manresa i és previst que la setmana que ve se'n pinti un tercer. Amb motiu de les reivindicacions també es previst que es desplegui una estelada gegant durant el castell de focs de la Festa Major de Manresa.