dilluns, 18 de març de 2013

assemblea general de l'ANC


L’ANC aprova el full de ruta i encara el camí cap a la independència

· L’assemblea general esdevé el marc per avançar l’acció del proper 11 de setembre: una cadena humana

Milers de persones han assistit a l’assemblea general de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) celebrada al Pavelló de Fontajau, on s’ha aprovat el nou Full de Ruta que aposta per “aconseguir que el 2014 quedin establertes les condicions objectives i necessàries per a aconseguir la independència”. A l’assemblea, a més, s’ha donat a conèixer l’acció prevista el proper 11 de setembre per tal d’empènyer en el procés: aconseguir construir una cadena humana que atravessi bona part del país. Una iniciativa conjunta amb Òmnium Cultural que té per objectiu que s’hi sumin el màxim d’entitats del país.
“Farem una cadena humana al llarg del nostre país, que demostri la unitat del nostre poble. Us necessitem a tots, ho hem d’aconseguir; vam aconseguir una manifestació històrica, i ara aconseguirem la cadena humana de la independència de Catalunya”, ha dit la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, acompanyada de la presidenta d’Omnium Cultural, Muriel Casals. L’acció unitària ha de ser un nou cop de força per tal d’empènyer definitivament el procés cap a la independència.
En el discurs de cloenda, Forcadell ha afirmat que cal explicar que “l’única manera de sobreviure com a poble és disposar d’un estat”, i ha afirmat que “amb la independència farem un estat més just i democràtic”. Forcadell ha afegit, a més, que “quan la legalitat va contra la democràcia cal trencara-la”. “Cap demòcrata no pot estar en contra del referèndum”, ha conclòs Forcadell, que ha afegit: “Exigim al govern de Catalunya, als partits i als parlamentaris que es constitueixi ja el Consell de transició Nacional”.

Aprovació dels informes
Després de la benvinguda de l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, l’assemblea ha aprovat els informes de gestió i econòmic, i han decidit votar les esmenes dels Estatuts i el Reglament de Règim intern en una jornada de votació descentralitzada que es durà a terme el proper 6 d’abril. “Ara haurem de saltar la paret”, ha afirmat la membre del Secretariat Nacional, Àngels Folch, en la presentació de la proposta de full de ruta que ha estat aprovat. Un document que aposta per transmetre el missatge independentista a tots els barris i ciutats on fins ara no hi ha arribat.
Amb l’aprovació del Full de Ruta, l’eina fonamental amb la que l’ANC ha d’encetar aquesta etapa, l’exconsellera Montserrat Tura, l’editora de l’Ara, Mònica Terribas, i el conseller delegat del Grup Hermes, Joan Vall, en la seva funció d’interventors, han certificat els acords presos i han signat l’acta final.

Més informació de l’ANC a www.assemblea.cat · Som a Facebook i Twitter #assembleaANC

Per veure mes fotografies: http://www.flickr.com/photos/assemblea/sets/72157633014114305/