dimarts, 15 de juliol de 2014

Assaig de la V

Dissabte passat dia 12 de juliol, 300 navassencs i navassenques vàrem participar en un assaig de la V per encoratjar a tothom que participi a la V de l'onze de setembre a Barcelona. Aquest acte va ser l'inici del canvi d'estelada del turó del Lladó que organitza cada any el Raig.  Seguint les instruccions del Ramon Roset, tots ens vàrem anar col·locant damunt d'una V prèviament marcada a la plaça. Vàrem girar-nos del dret i del revés, fins i tot la geganta !!!

Després assegurar-nos que teníem les fotografies que havien de fer passar aquest acte a la nostra història, vàrem llegir un manifest que ens va fer arribar l'Isaac Guilà, membre de Navàs per la Independència. 

MANIFEST


Benvolguts i benvolgudes, bona gent de Navàs que cada any ens reunim amb instint patriòtic a dalt del turó per canviar les quatre barres i l'estel.

Amics i amigues, des de Navàs per la Independència, des de l'Assemblea Nacional Catalana, us volem dir que nosaltres treballem dia sí i dia també perquè a dalt del turó hi onegi una senyera. I ho diem així de clar i català: treballem incansablement i unint esforços amb tothom qui té aquesta mateixa voluntat, perquè no volem que sigui necessària, com ho és ara, l'estelada als balcons, als cims, arreu, perquè pretenem que l'estelada sigui per sempre més un record de la nostra lluita nacional, que sigui passat, un passat gloriós en què l'estel ens haurà guiat fins on anhelem. Per això existim i no deixarem de ser fins a assolir la plena sobirania del nostre país. Completament i al complet. De tot el nostre país.

Des de la ANC i Navàs per la independència us convoquem als actes de l'Onze de Setembre d'enguany, els quals preveiem que seran l'avantsala de la independència. A Navàs volem fer la manifestació més gran de la nostra història com a poble, volem que el migdia de l'Onze surtin els avis, les àvies, els tiets, les tietes, els fills, les filles, els nebots, les nebodes... tothom... i que la Plaça de l'Ajuntament estigui plena i quedi desbordada com no s'ha vist mai, per dir que Navàs estima la democràcia, que volem pertànyer a un país lliure, que no som espanyols ni n'hem estat mai. En acabat, marxarem en comitiva en autocars cap a Barcelona a fer la V de Votar, de Victòria, de Voluntat... en el que esperem que sigui l’esdeveniment històric que impulsi definitivament el país cap al triomf final del 9N. Amb la manifestació municipal, la manifestació nacional i, quan caigui el sol, la manifestació virtual: ens farem sentir i molt a tot el món! Serà un Onze meravellós, perquè mai no ho haurem tingut tan a prop i a tocar!! Us hi esperem, com un sol poble!

I en podeu estar segurs: el 9N votarem! Votarem i guanyarem!! Perquè és la nostra voluntat com a poble. I punt. Per això des de Navàs per la Independència us diem que un dia ens recordarem d'aquest mateix instant que perpetuem cada any, i potser en aquesta cita propera serem menys, però serem prou colla per guardar l'estelada que oneja al Turó del Lladó i hissar-hi la senyera amb les quatre barres al cel. L'estel ja ens haurà guiat a la llibertat. No en tingueu cap dubte.

Visca Navàs i visca Catalunya lliure !!!