dilluns, 27 de juliol del 2015

A 2 mesos del 27-S

La data dels comicis del 27 de setembre cada vegada és més a prop i ja només estem a 2 mesos de les eleccions.

En aquestes darreres setmanes, totes les candidatures han mogut fitxa i s'han presentat els caps de llista i les formacions polítiques ja s'han posicionat sobre com es presentaran a les eleccions.

Aprofitant el canvi de número de mes a la pancarta a la plaça de l'Ajuntament, també s'han pogut fer inscripcions per als busos de l'11 de setembre que ens han de portar a omplir el tram 31 de la Via Lliure de l'Avinguda Meridiana.

Finalment, informar-vos que ja podeu encomanar els vostres samarretes a les mateixes botigues on hi trobareu els tiquets per apuntar-vos al bus de l'11 de setembre.

A continuació, reproduïm el manifest llegit en motiu del canvi de número pels 2 mesos fins al 27-S.

Amb el principi d’acord assolit en dilluns 13 de juliol entre els dos principals partits sobiranistes, CDC i ERC, de construir una candidatura transversal amb més forces polítiques i persones de la societat civil, amb programa comú i compromís de cara al govern, l’escenari polític català i la perspectiva que les eleccions del 27S siguin un plebiscit, ha pres una nova volada.

 S’ha confirmat la candidatura “Junts pel Si” com una confluència de diferents partits (CDC, ERC, Demòcrates de Catalunya, MES, Avancem, Reagrupament i Solidaritat) i encapçalada per persones significades de la societat civil, destacant Raül Romeva, Carme Forcadell i Muriel Casals a la llista per Barcelona. També s’ha confirmat que la “CUP-Crida Constituent” es presentarà a les eleccions  amb el seu indubtable compromís amb el procés sobiranista català, i que defensarà el caràcter plebiscitari i el SÍ a la independència el proper 27S.

Davant d’aquest nou escenari ple d’optimisme i d’il·lusió, l’Assemblea Nacional Catalana ens reafirmem amb els objectius fundacionals i el caràcter transversal de la nostra organització. En aquest sentit, mantenim com a prioritat la mobilització de la ciutadania catalana amb la campanya “Ara és l’Hora - 27S: On tot comença” i la Via Lliure cap a la República Catalana de l’11 de setembre.

El fet que el 27 de setembre se celebrin les eleccions que han de ser el plebiscit sobre la independència de Catalunya no ha d’implicar en cap cas que la Via Lliure cap a la República Catalana sigui un acte electoral de cap llista que hi concorri. La Diada d’enguany ha de servir de nou per  compartir l’anhel de la nostra societat de construir una Catalunya renovada i lliure per triar el seu propi destí, perquè el 2015 esdevingui l’any del pas definitiu cap a la independència.

La Via Lliure és oberta a tothom que vulgui construir la República Catalana! Som plenament conscients que ens trobem davant d’una oportunitat històrica perquè Catalunya esdevingui un Estat plenament sobirà i amb capacitat per respondre a les necessitats i il·lusions de la seva ciutadania, i estem disposats a sumar tots els esforços necessaris per assolir-ho.

Endavant, ara és l'hora!