dissabte, 20 de setembre del 2014

Xerrada amb Pep Riera i Antoni Llimona : Independència, Política Agraria i Unió Europea


Aquest divendres, a Gaià hem tingut l'honor de poder escoltar en Pep Riera i Antoni Llimona parlant sobre la pagesia en una Catalunya Independent. Ambdós són profundament coneixedors dels problemes actuals d'aquest sector i ens han fet un anàlisi de les avantatges que comportaria ser un estat independent.
Els pagesos catalans necessiten gestionar les seves polítiques agràries des d'aquí. No pot ser que des de Madrid facin i desfacin sense tenir-los en compte.

Ambdós han posat molt èmfasi en la poca confiança que tenen en la Unió Europea actual. Les ajudes que es reben a la producció són molt minses i una Catalunya independent que no estès integrada a la Unió Europea les podria assumir perfectament amb els recursos propis.
Per tant diu en Pep Riera "no ens ha de treure la son les amenaces de quedar fora de la Unió Europea" i "Potser ens convindria més sortir de la Unió Europea"

Una quinzena de persones han escoltat atentament tots els arguments que han anat desgranant durant una hora i mitja llarga i en acabar han respost als dubtes que han plantejat els assistents.
La xerrada ha acabat amb una tertulia a peu dret compartint un piscolabis i reflexionant sobre els darrers esdeveniments relacionats amb la Consulta de proper 9 de novembre